De spelregels

EVEN VOORAF   

De aanvragen voor een huisje zijn overweldigend, onze dank daarvoor, echter het noopt ons tot het nemen van enkele maatregelen.
Wij selecteren, om het evenement ook leuk en interessant te houden voor de bezoekers, óók op variëteit. Dus zo min mogelijk van hetzelfde.

Let wel, iedereen mag inschrijven, maar winkels met de volgende artikelen maken minder kans:
Sieraden, brocante, woonaccessoires, huisvlijt, kleding, zelfgemaakte kaarten, honing, jam, modeaccessoires, tassen, cosmetica, kaarsen, keramiek, haakwerk, wol.
—————————————————–

Opbouwen gebeurt op de startdag van het tijdsblok vanaf 7.00 uur en een ieder streeft ernaar om ca. 10.00 uur klaar te zijn. In ieder geval dienen de auto’s dan van het terrein te zijn, dit i.v.m. de eerste klanten die dan al rondkuieren.

Het parkeren van uw auto
U krijgt op de dag van aankomst bericht van ons waar u de auto kunt parkeren.
De auto mag beslist niet bij onze overburen in de straat geparkeerd worden, deze mensen hebben al de nodige overlast van ons in deze zeer drukke periode en aangezien wij de perfecte relatie met onze buurtgenoten niet onder druk willen zetten is het dus absoluut verboden om daar uw auto neer te zettten.

Het weer ontruimen van het huisje gebeurt op de laatste dag van het tijdsblok na sluitingstijd van het tuincentrum ( op de woensdag is dit 18.00 uur op zaterdag is dit 17.00 uur ).

Er zijn 26 houten huisjes in ” Anton Pieck stijl” opgebouwd rond een groot plein met in het midden de grote boshut ( hier worden o.a. de kinderactiviteiten gehouden ). Tevens wordt er een grote ‘levende kerststal’ gebouwd (die een echte traditie is in Soest en wijde omgeving ). Alleen de kerststal trekt al duizenden mensen ieder jaar naar Soest, en nu wij de laatste jaren de Warme witte winter weken organiseren komen er nog meer mensen af op dit winterfestijn. Vorig jaar mochten we ca. 75.000 mensen begroeten tijdens ons winterfestijn.

Onder de overkapping van het tuincentrum wordt voor de inwendige mens gezorgd , oliebollen, erwtensoep, broodje worst, chocolademelk, gluhwein en niet te vergeten de allerlekkerste poffertjes van Nederland. Tevens is hier het podium waar in de weekenden optredens van koren, artiesten en bands plaatsvinden. Verder is elke dag  ‘bosman’ Henk de Houthakker aanwezig waar de kinderen weer de nodige leuke dingen kunnen doen. Ook is Kaarsenmakerij “De Punt” , waar de kinderen zelf hun kaars kunnen maken, in de weekenden aanwezig. Op de woensdag- en vrijdagmiddag en in de weekenden zijn er onder de overkapping ook de nodige kinderactiviteiten. Dus kindervermaak is er voldoende.

Technische informatie. 
Wij hebben dus 26 huisjes, 2 plaatsen in de kerk, 1 plaats in de molen en 9 tijdsblokken. Wij hebben dus plaats voor ( 29 x 9 ) 261 standhouders. De huisjes zijn gemiddeld ca. 15 tot 16 m2 groot. De vloer bestaat uit houten vlonders en houden zo uw voeten droog. De kou trekt tevens minder snel op, maar koud kan het toch wel zijn en daarom staat er in ieder huisje een kachel (Zibro-kamin). In de huisjes is verlichting aanwezig (aan het plafond hangen of twee of drie lampen ), tevens is er een vierweg stopcontact welke u kunt gebruiken om eventueel wat sfeerverlichting aan te sluiten. Ook wij hebben te maken met de regels van de brandweer die strikt opgevolgd moeten worden. Roken in de huisjes is derhalve niet toegestaan. Wanneer u de wanden van de huisjes zou willen bekleden met lappen doek, dan mag dit mits ze behandeld zijn en daardoor brandwerend zijn of i.i.g. sterk brandvertragend. Aan de buitenzijde van de huisjes hangen per drie huisjes brandblussers, kijk vooraf waar deze hangen zodat u wanneer dit nodig mocht zijn direct kunt handelen (laten we hopen dat het niet nodig is maar zo kunnen we elkaar wel helpen) In elk huisje staan 2 tafels ( afm. ca. 90 cm. breed en 250 cm lang ), wanneer u hier tekort aan heeft mag u zelf ook wat tafels meenemen. Wij hebben de huisjes aan de buitenzijde gedecoreerd en daardoor heeft ieder huisje zo zijn of haar eigen karakter het ziet er een klein beetje winters uit.

Wat u beslist niet mag doen is in de wanden en in het plafond spijkers slaan of schroeven in draaien wanneer u toch wat wilt ophangen doet u dat uitsluitend in overleg met één van onze medewerkers. Wanneer u zich niet aan deze spelregel houdt kunt u lekkage veroorzaken, u kunt ons dan op geen enkele wijze verantwoordelijk stellen voor eventuele schade aan uw artikelen.

U heeft belangstelling getoond om aan ons festijn deel te nemen, hetgeen wij enorm waarderen. Wat wij nu van u graag zouden willen weten is een nauwkeurige omschrijving van hetgeen u gaat verkopen, dit om te voorkomen dat er tijdens een tijdsblok bijv. 6 mensen staan met sieraden, dat vindt u niet leuk en dat vinden de bezoekers ook niet leuk. Wij proberen een zo groot mogelijke verscheidenheid aan artikelen aan de bezoekers te bieden, dit stimuleert de verkoop enorm.

Onze procedure van aanmelden gaat als volgt:
Omstreeks half mei krijgen de mensen die vorig jaar bij ons gestaan hebben een uitnodiging, na ca. 3 weken wordt de balans opgemaakt. Er zijn altijd mensen die niet kunnen of er geen zin meer in hebben. Kortom, er zijn daarna altijd weer wat plekken te vergeven . Wanneer u zich vorig jaar al heeft opgegeven heeft u natuurlijk een streepje voor op degenen die zich dit jaar hebben opgegeven wij houden dat goed in de gaten. Tevens speelt hetgeen u wilt gaan verkopen een grote rol. Stel u heeft iets heel bijzonders iets heel aparts iets wat wij voorheen nog niet gehad hebben dan ….. u begrijpt het al, heeft u helemaal een streepje voor. Dus nogmaals voor alle duidelijkheid, omschrijf zo nauwkeurig mogelijk hetgeen u gaat verkopen (maak ons enthousiast !!!!).

U zult dus nog even geduld moeten hebben maar vanaf half september kunt u misschien een uitnodiging van ons ontvangen en mocht dat niet het geval zijn, wordt u alstublieft niet boos op ons, wij doen telkens ons best om het ieder naar de zin te maken maar soms lukt dat niet altijd.

Wanneer u een uitnodiging van ons ontvangt om deel te nemen aan de WWWW dan krijgt u van ons een blokperiode aangewezen, wanneer u dan helaas al bezet bent of om welke reden dan ook niet kunt deelnemen, meldt u dit dan a.u.b. direct aan ons zodat wij verder kunnen zoeken naar een andere geschikte kandidaat.

De kosten voor een huisje gedurende 1 tijdsblok (dit is dus of 3 of 4 dagen) zijn dit jaar € 90. Wanneer u nog vragen mocht hebben, stelt u ze gerust. Doe dit dan het liefst per mail. Wij proberen uw vragen zo snel als mogelijk te beantwoorden maar dit lukt niet altijd omdat we midden in ons verkoopseizoen zitten en er veel andere dringende zaken af te handelen zijn.

U kunt ook mailen naar; wwww@vaarderhoogt.nl

Met vriendelijke groet,
Harm Heinen